|
הטרדה מינית הפרת חובות מעסיק: בית הדין חייב תובע להגיש תביעה גם נגד המטרידהמאמרים נוספים בנושא ↓
מתי אפשר לתבוע מעסיק
החוק למניעת הטרדה מינית נותן לנפגע/ת הטרדה מינית אפשרות לנקוט בהליכים משפטיים שונים לפי בחירתו/ה: נקיטת הליך פלילי; תלונה במקום העבודה; הגשת תביעה אזרחית נגד המעסיק, נגד המטריד, או שניהם.עובד/ת שהוטרד מינית יכול לתבוע את מקום העבודה, המעסיק בשני המקרים הבאים:
בית הדין האזורי (5.2.17): אם תובעים אם מקום העבודה, חייבים לתבוע גם את המטריד
היגשתי תביעה בשם עובד שתבע את מקום העבודה בגין הפרת חובותיו כמעסיק מכוח החוק למניעת הטרדה מינית. העובד בחר שלא להגיש תביעה נגד העובדת. הנה החלטת בית הדין לצרף את "המטרידה" כנתבעת בנוסף למקום העבודה.
הכלל הוא כי התובע בוחר בנתבע. למה מוטעית הקביעה כי יש לתבוע גם את המטריד בנוסף למקום העבודה
בית הדין יכול לצרף אדם כבעל דין בתביעה, גם אם התביעה לא הוגשה נגדו, וקנה המידה לשיקול דעתו של בית המשפט הוא אם נוכחותו של האדם כבעל-דין במשפט דרושה כדי לאפשר לבית-המשפט לפסוק בשאלות העולות מן התובענה. הכלל הוא כי התובע בוחר בנתבע, ואין לכפות עליו לתבוע אדם שממנו אינו חפץ לדרוש סעד. האוטונומיה של התובע לבחור את נתבעיו היא בבסיס השיטה המשפטית. התובע הוא שיוזם את התביעה וקובע את עיתוי הגשתה, את העילות שבגינן יתבע, את הסעדים שיבקש ואת זהותם של הצדדים לתביעה. במקרה שעמד לדיון לא הנילונה ביקשה להצטרך לתביעה, אלא מקום העבודה ביקש לצרפה. התביעה הוגשה כנגד מקום העבודה בגין הפרת חובותיה לנקוט אמצעים סבירים כדי למנוע התרחשות של הטרדה מינית או התנכלות במסגרת יחסי עבודה, וכן הפרת חובותיה בקשר להטרדה מינית או התנכלות. החוק נתן כמה אפשרויות למתלוננות כדי להעצימן ולאפשר להן לבחור ההליך הנוח והמתאים
![]()
בספרה "זה מטריד אותי, לחיות עם החוק למניעת הטרדה מינית" מסבירה הד"ר אורית קמיר כי פתיחת שלושת המסלולים המשפטיים נועדה להקל על קורבנות הטרדה מינית להתלונן:
"המטרה היא לאפשר לכל אחת מהן להחליט אם ברצונה לפתוח בהליך פלילי, בהליך נזיקין אזרחי או בהליך משמעתי במקום העבודה..המטרה היתה להציע כיוונים משפטיים רבים ככל האפשר, כדי שכל מי שנפגעה מהטרדה מינית תמצא את האפיק שאינו מאיים עליה, אינו מרתיע אותה, ועונה על צרכיה". לפי ד"ר אורית קמיר, מטרת החוק היתה לפתוח לפני נשים את כל האפשרויות שהחוק מסוגל להעמיד לפניהן, ולאפשר לכל אחת לבחור – על פי נסיבותיה, ניסיונה, תפיסתה ומיטב הבנתה – באיזה מסלול לצעוד ואיזה סוג הליך ליזום. החוק נועד למנוע לחץ מכל סוג שהוא על נפגעת ההטרדה המינית ולאפשר לה חופש פעולה מירבי.מה מיוחד בתביעות של תובעים גברים על הטרדה מינית?
דברים אלה יפים קל וחומר על נפגעי הטרדה מינית, גברים, המתקשים להתלונן על פגיעות מיניות בכלל והטרדות מיניות בפרט, וסביר להניח שאחוז הנפגעים המתלוננים בקרבם נמוך עוד יותר מאשר בקרב נשים (מאמר קמיר הנ"ל).
מאמרים נוספים על הטרדה מינית בעבודה | עו"ד מיה צחור
כשמרגישים מוטרדים, השאלה הראשונה היא האם זו הטרדה מינית לפי החוק. הנה הגדרות החוק בליווי הסבר ודוגמאות המשך קריאה »
שאלות נפוצות על הטרדה מינית בעבודה, ושאלות שאני מקבלת במשך השנים. התשובות נועדו לאינפורמציה כללית, לא במקום ייעוץ משפטי המשך קריאה »
מהן הצעות בעלות תוכן מיני הנחשבות להטרדה מינית? מתי צריך להראות סירוב חד משמעי? המשך קריאה »
הצעה חד פעמית ליחסי מין: האם אפשר להגדירה כהטרדה מינית מסוג התייחסות מבזה ומשפילה? המשך קריאה »
לבית הדין לעבודה לדון גם בתביעות על בעילה אסורה בהסכמה, אונס ומעשי סדום המשך קריאה »
מתי מערכת יחסים בהסכמה בין מנהל לעובדת הכפופה לו נחשבת להטרדה מינית תוך ניצול יחסי מרות בעבודה? המשך קריאה »
מתי רומן בעבודה ייחשב בעצם להטרדה מינית מסוג ניצול יחסי מרות, ומה קורה כאשר הרומן מסתיים. הסברים ופסקי דין המשך קריאה »
דברים שנשאה הד"ר צביה זליגמן, פסיכולוגית קלינית, בכנס
הטרדה מינית שארגנתי בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית המשך קריאה »
טור דעה: למה כלי התקשורת שולחים עובדת לפוליגרף לבדוק אם פחדה מהבוס השר המשך קריאה »
על בדיחות גסות, הצגת סרטי פורנו ודיבורים סקסיסטיים כהטרדה מינית. פסקי דין בנושא הטרדות מילוליות המשך קריאה »
מהי אותה "התנהגות מבזה או משפילה" המהווה הטרדה מינית. פסקי דין: להטרדה מינית לא נדרשת כוונה מינית המשך קריאה »
פסק דין: לא כל אמירה גסת רוח, בוטה ושוביניסטית היא הטרדה מינית המשך קריאה »
250,000 שקל פיצוי לעובד שעבד במקום העבודה 26 שנה ופוטר כי לא הסכים לעבוד עם מי שהטריד אותו. רוב הפיצוי על שימוע לקוי המשך קריאה »
פס"ד: לא סביר שסיטואציה חד פעמית של אמירות גסות ללא התראה קודמת תגרור פיטורים, אפשר להסתפק במכתב התראה או שיחת נזיפה המשך קריאה »
ארבע אפשרויות לנפגע/ת הטרדה מינית במקום העבודה והם יכולים לממש את כולן: תביעה כספית על הטרדה מינית, תלונה במקום העבודה, תלונה במשטרה המשך קריאה »
120,000 שקל, זהו סכום הפיצוי הכספי המירבי ללא הוכחת נזק שאפשר לתבוע בתביעה על הטרדה מינית בעבודה. ואפשר לעיתים להכפיל במספר הההטרדות המשך קריאה »
ההבדל בין תלונה במשטרה לבין תביעה כספית על הטרדה מינית המשך קריאה »
התובעת, עובדת סיעודית ממולדבה, זכתה במלוא תביעתה. על הטרדה מינית בעבודה בית הדין פסק לה פיצוי מקמסימלי על כל מעשה מגונה ואינוס והעיר שאם היתה תובעת יותר, היה... המשך קריאה »
יתרונה של התביעה הכספית על תלונות במשטרה המשך קריאה »
העובדת לא התלוננה, תלונתה במשטרה נסגרה, היו לה תלונות קודמות. ובכל זאת בית הדין האמין לה ופסק לטובתה פיצוי המשך קריאה »
התנכלות יכולה להיות בגלל סירוב להצעות מיניות, בגלל תלונה על הטרדה מינית ובשל סיוע לעובד שהגיש תלונה המשך קריאה »
לעיתים מקום העבודה הופך קר ומנוכר לאחר תלונה על הטרדה מינית. לכאורה הכול בסדר, ההטרדה המינית הופסקה, התלונה טופלה, אבל איכשהוא כבר לא רוצים להיות ושוקלים התפטרות. מלכוד המשך קריאה »
הטרדה מינית או התנכלות במסגרת יחסי עבודה במקום העבודה, תוך כדי עבודה, תוך ניצול מרות ביחסי העבודה המשך קריאה »
בירור על הטרדה מינית במקום העבודה מתחיל בדרך כלל בתלונה מצד העובד/ת המוטרדת. ומה אם אין תלונה ויש שמועות על הטרדה? או שהעובד/ת ביקשו לא לברר? המשך קריאה »
בירור תלונה על הטרדה מינית במקום העבודה שלב אחרי שלב, חובות האחראית וחובות המעסיק
המשך קריאה »
מתי אפשר לתבוע מעסיק על הפרת חובותיו מכוח החוק למניעת הטרדה מינית? האם חייבים להוכיח הטרדה מינית? המשך קריאה »
מה חובות המעסיק בקשר למינוי אחראית על הטרדה מינית במקום העבודה המשך קריאה »
הנסיון מלמד: צריך להוציא מידי מעסיקים את מלאכת הבירור של תלונות על הטרדה מינית במקומות עבודה. מעסיק הוא לא בית משפט המשך קריאה »
תביעות כספיות על הטרדה מינית יכולות להסתיים בפשרה כספית לפני תביעה, עם מקום העבודה, עם המטריד או עם שניהם. הנה כמה דוגמאות המשך קריאה »
דרישה לפיצוי כספי בגין הטרדה מינית בעבודה, לפני שמגישים תביעה, אינה בהכרח סחיטה המשך קריאה »
הליך משפטי מול מטריד יכול להיות סוג של חוויה מתקנת למתלוננת. במאמר אני מתארת הליך של גישור בענייני הטרדה מינית בעבודה המשך קריאה »
מתווה הדיון המומלץ בתביעות נזיקיות על הטרדה מינית בבית הדין האזורי לעבודה המשך קריאה »
בתיק שייצגתי העובד, בית הדין ביטל החלטת מנהל לשלול סמכויות מעובד שננזף על אי העמדת גבולות בשיח במחלקתו והורה על פיצוי כספי של 92,000 שקל המשך קריאה »
ביום 1 בינואר 2012 הוארכה ההתיישנות על תביעות הטרדה מינית משלוש שנים לשבע. מה התיישן ומה לא המשך קריאה »
יומן, אסאמאסים, הקלטות. נטל ההוכחה בתביעות הטרדה מינית אינו גבוה מאשר בתביעות רגילות המשך קריאה »
יש לי קייס, אומרים לי בטלפון, כמה עולה ייצוג בתביעה? למה כל כך חשוב להתייעץ לפני שעושים צעד כלשהו בעניין הטרדה מינית בעבודה
המשך קריאה »
במרס 2008 ניתן פסק הדין התקדימי שיחסים בין ממונה לכפופה חזקה עליהם שהם ניצול יחסי מרות. בכנס שארגנתי בנושא באוניברסיטה העברית, נשאה דברים שופטת בית הדין הארצי ורדה... המשך קריאה »
כאשר מנהל נמשך לסגניתו, מי מהשניים צריך לפנות את מקומו אם לא יכולים לעבוד יחד - האם האדם שייצרו גובר עליו או שמא מושא הכמיהה? המשך קריאה »
הנוסח המלא של החוק למניעת הטרדה מינית, תקנות הטרדה מינית והתקנון הטרדה מינית שתלוי במקומות העבודה המשך קריאה »
20,000 שקל הוטלו על מעסיק עורך דין שלא בירר תלונה על הטרדה מינית תוך שהוא לועג לעובדת המשך קריאה »
הכותרות מדברות על "דמי שתיקה" למתלוננות כאילו מדובר בעסקה לא כשרה. בהסכם כספי מחוץ לכותלי בית המשפט יש יתרון למתלוננות, שרוצות בכך המשך קריאה »
האם יש מאפיינים מיוחדים להטרדות מיניות בהייטק? תלונה יכולה למנוע הטרדות מיניות? מתוך דברים שמרתי בכתבת עומק בנושא בדה מרקר המשך קריאה »
300,000 שקל פיצוי לעובדת שהיתה חשופה לאוריה רוויית אמירות מיניות. בית הדין: העובדת הייתה בבחינת "קהל שבוי" להתבטאויות המנהל והיא לא יכלה להימנע מהאזנה להן, ובכך יש ניצול של יחסי מרות. המשך קריאה »
|