|
פיטורי עובדת שניהלה רומן עם הממונהמאמרים נוספים בנושא ↓
מגיעות אליי עובדות שמדווחות על רומן עם הממונה. רומן בהסכמה, ללא ניצול קשרי מרות. אין להן טענה של הטרדה מינית. אבל מה קורה אם לפתע מודיע הארגון שבני זוג לא יכולים לעבוד ביחד? האם יש להזיז את הממונה או את הכפופה, או אולי את שניהם? או מה אם הרומן נגמר ואי אפשר, בגלל המשקעים וכו', לעבוד ביחד? מי הולך הביתה? או מי עובר תפקיד? עניינים אלה נפתרים בדרך כלל בהסכמה, מחוץ לכותלי בית המשפט, בפיצוי כספי לעובדת שמאבדת מקום עבודה, שלא כדין.
פסק דין בהסכמה: המאהבת שפוטרה, תקבל שכר כל עוד המנכ"ל עובד הסכם פשרה הושג בבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב בעניינה של מזכירה שפוטרה מעבודתה מעמותה עירונית ברעננה, לאחר שהתגלה (לאשת המנכ"ל) כי אותה מזכירה ניהלה רומן עם המנכ"ל. לפי ההסכם, שקיבל תוקף של פסק דין, העמותה תמשיך לשלם למזכירה התובעת שכר עבודה מדי חודש בחודשו, כל עוד תשולם משכורת למנכ"ל העמותה, גם אם בפועל לא תצטרך להתייצב בעבודה. בתצהיר שהגישה העמותה לבית הדין טען יו"ר העמותה כי המנכ"ל חיוני יותר לעבודה ולכן אין לפטרו. אולם השופט העיר כי חובת הנאמנות שחב המנכ"ל כבכיר בארגון גבוהה מזו של המזכירה. עוד קבע ההסכם כי בתום תקופת עבודתה תקבל התובעת פיצויי פיטורים לכל תקופת עבודתה, וכי אם יסוכם עם מנכ"ל העמותה על פיצויי פיטורים בשיעור הגבוה מהחוק, תקבל התובעת גם היא תוספת לפיצויים באותו שיעור שיקבל מנכ"ל העמותה. מדובר בפסק דין בפשרה, שאין לו אמנם ערך תקדימי, אבל עולה ממנו מסר, כי אין שום סיבה שדווקא הכפופה היא זו שתשלם מחיר על מערכת יחסים בינה לבין המנכ"ל. להפך. מי שבכיר יותר, חב חובת אמון גבוהה יותר. בסופו של דבר, עבד המנכ"ל בעמותה חודשים ספורים בלבד, ושני השותפים למערכת היחסים, פוטרו. המזכירה הסכימה להמשיך לעבוד, אבל העמותה סירבה.
מאמרים נוספים על אפליה בעבודה | עו"ד מיה צחור
פיטורים בגלל ההריון לפני חצי שנה הם אפליה. הדגש: בגלל ההריון המשך קריאה »
פסק דין של בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב קבע כי אין תוקף לחתימה של עובד על מסמך, שבו הוא מוותר על הזכות לשוויון. המשך קריאה »
ה"שוויון" מחזיק מעמד, פחות או יותר, עד שאשה מחליטה להיות אם. אז פוגשים באפליה המשך קריאה »
לא רק נשים צעירות מופלות. מגיעות אליי נשים שקיבלו הודעת פיטורים מהממונה הצעיר שלהן בעבודה, שרוצה "להצעיר" את הארגון המשך קריאה »
די באמירה מפלה, למשל כי "נשים לא מתאימות לתפקיד", כדי להטיל על מעביד פיצוי עונשי. המשך קריאה »
האם תובעת צריכה לצרף לתביעתה הקלטות להוכחת האפליה? בית הדין הארצי בפסק תקדימי בערעור שהיגשתי קבע שלא המשך קריאה »
פסק דין המבהיר מהי אפליה על רקע השקפת עולם. בית הדין: הגנת המחוקק מפני אפליה מחמת השקפה לא נועדה להשקפת אדם אשר נצורה בלבו אלא באה לעגן את... המשך קריאה »
מדצמבר 2014 הוספה עילת אפליה חדשה: מקום מגורים. המשך קריאה »
לשאול על הריון בראיון עבודה זה אסור. מה עושים אם בכל זאת שואלים? המשך קריאה »
עדיף לקבל פרצוף חמוץ מבית הדין מאשר להגיש תביעה ללא ראיות. או לוותר מראש על האפשרות להוכיח את האפליה. בית הדין הארצי לא מוצא בכך פגם המשך קריאה »
|