|
ראיות בתביעת הטרדה מיניתמאמרים נוספים בנושא ↓
כשאני מבררת בפגישת הייעוץ אם יש ראיות להטרדה המינית הנטענת, התשובה היא בדרך כלל מחקתי הכול. מוחקים כי הממונה דרש למחוק, או כי מדובר בעניינים שלא רוצים שאחרים יראו. או פשוט עבר זמן ונמחק, מי ידע שיום אחד המסרונים האלה יצטרכו לאשש טענה על הטרדה מינית והתנכלות.
סיבה יותר פשוטה על למה קשה להוכיח תביעות של הטרדה מינית בעבודה, היא כי הטרדה מינית לא נעשית בדרך כלל בנוכחות עוד אנשים, אלא בפרטיות, בין ארבעה קירות, בסיטואציה שאין לה קהל. אבל עדיין, אפשר להוכיח הטרדה מינית. קודם כל תאריכים
אתם מחפשים בגוגל חומר על מה זה הטרדה מינית כי משהו קרה, והגעתם הנה לאתר שלי, קחו עט ורישמו. או רישמו ביומן שלכם בטלפון או במחשב, רק שיהיה לזה גיבוי. מה קרה ומתי קרה. תאריכים זה חשוב ביותר. לא משנה אם קוראים לזה הטרדה או לא, עוד לפני שבכלל חושבים על להתייעץ, רישמו.
אז אם עובד או עובדת מרגישים שהם מוטרדים, דבר ראשון צריך לנהל יומן, לרשום, בלי קשר אם מתכוונים לעשות משהו עם ההטרדה המינית, לפני שאפילו מבררים על האירוע שקרה נחשב להטרדה מינית לפי החוק למניעת הטרדה מינית. ![]() מה יכול לעזור בהוכחה? אם המתלוננ/ת סיפרו על כך בזמן אמת למישהו בית הדין הארצי לעבודה קבע כי כאשר קוראים לעדות בן משפחה או חבר או חברה, כאלה שדיברו איתם בזמן שהאירועים התרחשו, זו עדות חשובה שיכולה לשפוך אור על מה עבר על המתלוננ/ת בזמן אמיתי. נקבע כי אין מדובר בעדות שמועה. יומן אישי
נתקלתי במקרים שהמתלוננת ניהלה יומן אישי ורשמה את מה שקרה ואת תחושותיה. יומן אמיתי, לא לצרכים של תביעה עתידית או איסוף ראיות. אבל יומן זה דבר מאוד אישי ופרטי ולא תמיד רוצים לחשוף את מה שכתוב שם, אפילו שזה יכול לעזור בתביעה. לכן עדיף לנהל יומן של תאריכים, ואותו להציג בשלב הראשון.האם נטל הראיה בתביעות הטרדה מינית גבוה מתביעה אזרחית רגילה
לא. בתי המשפט קבעו שבתביעות הטרדה מינית מדובר באותו נטל ראיה, לא גבוה מזה של תביעות רגילות בעניינים אחרים. בית הדין סבור שלא צריך רמה מוגברת של הוכחה. ראיות בתביעות הטרדה מינית מסוג ניצול מרות
בתביעות הטרדה מינית מסוג ניצול מרות בעבודה - בית הדין לעבודה מבין את הקשיים הכרוכים בהבאת ראיות. אם מדובר למשל במערכת יחסים שאחד הצדדים לה נשוי, כמעט בטוח שכל המסרונים נמחקו כליל.פסקי הדין קבעו כי בתביעות על פי החוק למניעת הטרדה מינית, בית הדין לעבודה יבחן קודם כל את ראשית הראיה בהתאם לנטל הוכחה ראשוני כמו במשפט רגיל. כלומר, התובעת, למשל, צריכה להוכיח שהיתה זו מערכת יחסים עם בעל מרות. החזקה היא שמדובר בהטרדה מינית מסוג ניצול יחסי מרות. עכשיו על בעל המרות לסתור את טענת התובעת בדבר ניצול יחסי המרות. בדרך כלל הימנעות מהבאת ראיות לחובת התובע
הפסיקה מכירה בקושי של תובעות להביא ראיות על הטרדה מינית. קודם כל זה נושא שקשה לדבר עליו, נושא מביך ואינטימי המציף רגשות. דבר שני, מי שיש לו את המסמכים הוא בדרך כלל המעסיק. כך שאם התובע לא יביא ראיות, זה לא בהכרח יעמוד לחובתו. בית הדין מודע לכך שלמנהל בעל המרות יהיה יותר קל להביא עובדים הסרים למרותו שיעידו לטובתו, לעומת העובד/ת הנמצאת בעמדת חולשה יחסית ותתקשה בהבאת עובדים שיעידו לטובתה. בנוסף, בית הדין לעבודה התייחס לקושי הנפשי שבעצם הדיבור על מעשים שנעשו כלפי המתלוננת. עלולה להתלוות לכך תחושה של ביזוי ועוגמת נפש, כמו גם חשש מתגובתם של קרוביה של המתלוננת. אני כותבת עובדת, הכוונה כמובן גם לעובד התובע בעילה של הטרדה מינית. המשמעות של אי הגשת תלונה במשטרה, כבישת התלונה זמן רב
מתלוננות רבות לא ממהרות להתלונן. לא תמיד הן בכלל מודעות שמה שנעשה כלפיהן הוא הטרדה מינית. לפעמים הן לא מתלוננות בגלל הבושה, העלבון, הפחד מחשיפה והעובדה שמי שהן מתלוננות נגדו הוא בעל סמכות. לכן כבישתה של תלונה על הטרדה מינית לא תעיב באופן מיידי על גרסת התובעת ומהימנותה. היא רק תצטרך להביא הסבר מדוע כבשה את העדות.להקליט?
כן. מותר. הקלטה שבה אחד מהמשתתפים בשיחה יודע עליה אינה פסולה. זה באופן כללי. אם מחליטים להקליט כדאי לשקול ללכת לייעוץ משפטי לראות מה צריך להקליט ואיך לנהל נכון את השיחה.
מאמרים נוספים על הטרדה מינית בעבודה | עו"ד מיה צחור
כשמרגישים מוטרדים, השאלה הראשונה היא האם זו הטרדה מינית לפי החוק. הנה הגדרות החוק בליווי הסבר ודוגמאות המשך קריאה »
שאלות נפוצות על הטרדה מינית בעבודה, ושאלות שאני מקבלת במשך השנים. התשובות נועדו לאינפורמציה כללית, לא במקום ייעוץ משפטי המשך קריאה »
מהן הצעות בעלות תוכן מיני הנחשבות להטרדה מינית? מתי צריך להראות סירוב חד משמעי? המשך קריאה »
הצעה חד פעמית ליחסי מין: האם אפשר להגדירה כהטרדה מינית מסוג התייחסות מבזה ומשפילה? המשך קריאה »
לבית הדין לעבודה לדון גם בתביעות על בעילה אסורה בהסכמה, אונס ומעשי סדום המשך קריאה »
מתי מערכת יחסים בהסכמה בין מנהל לעובדת הכפופה לו נחשבת להטרדה מינית תוך ניצול יחסי מרות בעבודה? המשך קריאה »
מתי רומן בעבודה ייחשב בעצם להטרדה מינית מסוג ניצול יחסי מרות, ומה קורה כאשר הרומן מסתיים. הסברים ופסקי דין המשך קריאה »
דברים שנשאה הד"ר צביה זליגמן, פסיכולוגית קלינית, בכנס
הטרדה מינית שארגנתי בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית המשך קריאה »
טור דעה: למה כלי התקשורת שולחים עובדת לפוליגרף לבדוק אם פחדה מהבוס השר המשך קריאה »
על בדיחות גסות, הצגת סרטי פורנו ודיבורים סקסיסטיים כהטרדה מינית. פסקי דין בנושא הטרדות מילוליות המשך קריאה »
מהי אותה "התנהגות מבזה או משפילה" המהווה הטרדה מינית. פסקי דין: להטרדה מינית לא נדרשת כוונה מינית המשך קריאה »
פסק דין: לא כל אמירה גסת רוח, בוטה ושוביניסטית היא הטרדה מינית המשך קריאה »
250,000 שקל פיצוי לעובד שעבד במקום העבודה 26 שנה ופוטר כי לא הסכים לעבוד עם מי שהטריד אותו. רוב הפיצוי על שימוע לקוי המשך קריאה »
פס"ד: לא סביר שסיטואציה חד פעמית של אמירות גסות ללא התראה קודמת תגרור פיטורים, אפשר להסתפק במכתב התראה או שיחת נזיפה המשך קריאה »
ארבע אפשרויות לנפגע/ת הטרדה מינית במקום העבודה והם יכולים לממש את כולן: תביעה כספית על הטרדה מינית, תלונה במקום העבודה, תלונה במשטרה המשך קריאה »
120,000 שקל, זהו סכום הפיצוי הכספי המירבי ללא הוכחת נזק שאפשר לתבוע בתביעה על הטרדה מינית בעבודה. ואפשר לעיתים להכפיל במספר הההטרדות המשך קריאה »
ההבדל בין תלונה במשטרה לבין תביעה כספית על הטרדה מינית המשך קריאה »
התובעת, עובדת סיעודית ממולדבה, זכתה במלוא תביעתה. על הטרדה מינית בעבודה בית הדין פסק לה פיצוי מקמסימלי על כל מעשה מגונה ואינוס והעיר שאם היתה תובעת יותר, היה... המשך קריאה »
יתרונה של התביעה הכספית על תלונות במשטרה המשך קריאה »
העובדת לא התלוננה, תלונתה במשטרה נסגרה, היו לה תלונות קודמות. ובכל זאת בית הדין האמין לה ופסק לטובתה פיצוי המשך קריאה »
התנכלות יכולה להיות בגלל סירוב להצעות מיניות, בגלל תלונה על הטרדה מינית ובשל סיוע לעובד שהגיש תלונה המשך קריאה »
לעיתים מקום העבודה הופך קר ומנוכר לאחר תלונה על הטרדה מינית. לכאורה הכול בסדר, ההטרדה המינית הופסקה, התלונה טופלה, אבל איכשהוא כבר לא רוצים להיות ושוקלים התפטרות. מלכוד המשך קריאה »
הטרדה מינית או התנכלות במסגרת יחסי עבודה במקום העבודה, תוך כדי עבודה, תוך ניצול מרות ביחסי העבודה המשך קריאה »
בירור על הטרדה מינית במקום העבודה מתחיל בדרך כלל בתלונה מצד העובד/ת המוטרדת. ומה אם אין תלונה ויש שמועות על הטרדה? או שהעובד/ת ביקשו לא לברר? המשך קריאה »
בירור תלונה על הטרדה מינית במקום העבודה שלב אחרי שלב, חובות האחראית וחובות המעסיק
המשך קריאה »
מתי אפשר לתבוע מעסיק על הפרת חובותיו מכוח החוק למניעת הטרדה מינית? האם חייבים להוכיח הטרדה מינית? המשך קריאה »
עובד תבע באמצעותי את מקום העבודה על הפרת חובותיו בבירור תלונה על הטרדה מינית. בית הדין חייב אותו לתבוע גם את המטרידה המשך קריאה »
מה חובות המעסיק בקשר למינוי אחראית על הטרדה מינית במקום העבודה המשך קריאה »
הנסיון מלמד: צריך להוציא מידי מעסיקים את מלאכת הבירור של תלונות על הטרדה מינית במקומות עבודה. מעסיק הוא לא בית משפט המשך קריאה »
תביעות כספיות על הטרדה מינית יכולות להסתיים בפשרה כספית לפני תביעה, עם מקום העבודה, עם המטריד או עם שניהם. הנה כמה דוגמאות המשך קריאה »
דרישה לפיצוי כספי בגין הטרדה מינית בעבודה, לפני שמגישים תביעה, אינה בהכרח סחיטה המשך קריאה »
הליך משפטי מול מטריד יכול להיות סוג של חוויה מתקנת למתלוננת. במאמר אני מתארת הליך של גישור בענייני הטרדה מינית בעבודה המשך קריאה »
מתווה הדיון המומלץ בתביעות נזיקיות על הטרדה מינית בבית הדין האזורי לעבודה המשך קריאה »
בתיק שייצגתי העובד, בית הדין ביטל החלטת מנהל לשלול סמכויות מעובד שננזף על אי העמדת גבולות בשיח במחלקתו והורה על פיצוי כספי של 92,000 שקל המשך קריאה »
ביום 1 בינואר 2012 הוארכה ההתיישנות על תביעות הטרדה מינית משלוש שנים לשבע. מה התיישן ומה לא המשך קריאה »
יש לי קייס, אומרים לי בטלפון, כמה עולה ייצוג בתביעה? למה כל כך חשוב להתייעץ לפני שעושים צעד כלשהו בעניין הטרדה מינית בעבודה
המשך קריאה »
במרס 2008 ניתן פסק הדין התקדימי שיחסים בין ממונה לכפופה חזקה עליהם שהם ניצול יחסי מרות. בכנס שארגנתי בנושא באוניברסיטה העברית, נשאה דברים שופטת בית הדין הארצי ורדה... המשך קריאה »
כאשר מנהל נמשך לסגניתו, מי מהשניים צריך לפנות את מקומו אם לא יכולים לעבוד יחד - האם האדם שייצרו גובר עליו או שמא מושא הכמיהה? המשך קריאה »
הנוסח המלא של החוק למניעת הטרדה מינית, תקנות הטרדה מינית והתקנון הטרדה מינית שתלוי במקומות העבודה המשך קריאה »
20,000 שקל הוטלו על מעסיק עורך דין שלא בירר תלונה על הטרדה מינית תוך שהוא לועג לעובדת המשך קריאה »
הכותרות מדברות על "דמי שתיקה" למתלוננות כאילו מדובר בעסקה לא כשרה. בהסכם כספי מחוץ לכותלי בית המשפט יש יתרון למתלוננות, שרוצות בכך המשך קריאה »
האם יש מאפיינים מיוחדים להטרדות מיניות בהייטק? תלונה יכולה למנוע הטרדות מיניות? מתוך דברים שמרתי בכתבת עומק בנושא בדה מרקר המשך קריאה »
300,000 שקל פיצוי לעובדת שהיתה חשופה לאוריה רוויית אמירות מיניות. בית הדין: העובדת הייתה בבחינת "קהל שבוי" להתבטאויות המנהל והיא לא יכלה להימנע מהאזנה להן, ובכך יש ניצול של יחסי מרות. המשך קריאה »
|